CUMPĂRĂ DUPĂ CATEGORIE
Magazine
Club5*
0
0,00 LEI
Losd fsdf sd
Nu ai nici un produs in cos.

Spuma vascoelastica: pentru o senzatie extraordinara cand va intindeti in pat

Probabil ati auzit de multe ori de spuma vascoelastica sau spuma cu memory un material revolutionar care, datorita caracteristicilor sale exceptionale, poate fi utilizat pentru confectionarea multor lucruri.

Probabil ati auzit de multe ori de spuma vascoelastica sau spuma cu memory un material revolutionar care, datorita caracteristicilor sale exceptionale, poate fi utilizat pentru confectionarea multor lucruri.

Deja este folosit pentru producerea incaltamintei, a scaunelor pentru autoturisme, chiar a lenjeriei intime, dar este folosit cel mai adesea pentru saltele.

Initial conceput pentru misiunile in spatiu – acum materialul preferat pentru articolele de dormit

Povestea spumei vascoelastice a inceput recent, cand NASA era in cautarea unui material potrivit care se usureze presiunea exercitata asupra corpului astronautilor cand se aflau pe orbita. Astfel, la inceputul anilor 70, centrul de cercetari al NASA a conceput materiale pentru protejarea astronautilor de fortele gravitationale in timpul lansarii. Cheia succesului lor a constat intr-un material de inalta tehnologie – spuma vascoelastica, care se putea adapta formei corpului, dar care revenea la forma initiala dupa indepartarea presiunii.

De la navete spatiale in dormitoarele noastre
Datorita efectului pozitiv al spumei vascoelastice in privinta ameliorarii fortelor gravitationale, aceasta a inceput curand sa fie utilizata in tratamentele medicale in cazul pacientilor imobilizati la pat pentru eliminarea presiunii exercitate asupra leziunilor si corpului lor. Caracteristicile deosebite ale spumei cu memorie au avut drept urmare raspandirea rapida a acesteia in intreaga lume. Astazi este folosita in principal din dorinta de a imbunatati somnul si calitatea vietii.

Spuma vascoelastica va confera senzatia ca plutiti si va rasfata prin confort

Dormeo face de multi ani eforturi considerabile in vederea conceperii saltelelor confectionate din spuma vascoelastica. Pentru ca fiecare client sa beneficieze de un somn de calitate si de confort optim, am creat spuma cu memorie, ce distribuie in mod uniform greutatea corpului pe intreaga suprafata. O saltea cu miez din spuma cu memorie se adapteaza complet formei si temperaturii corpului dumneavoastra, eliminand tensiunea. Dupa indepartarea presiunii, circulatia sanguina este imbunatatita; fluidele din corp pot circula liber, fara a apasa asupra capilarelor. Prin urmare, o saltea cu spuma cu memorie este potrivita in special persoanelor care sufera de dureri lombare, dureri ale gatului, soldurilor, etc. Aceasta are un efect calmant asupra femeilor insarcinate si asupra celor care au probleme cu somnul, ce se rasucesc in pat intreaga noapte.

Spuma vascoelastica se adapteaza corpului si temperaturii: e ca si cand ati dormi pe un norisor!

Spuma cu memorie are structura celulara deschisa. Spre deosebire de alte tipuri de spuma, are o densitate mai mare si este termosensibila. Acesta inseamna ca, datorita structurii sale unice, se adapteaza perfect formei si greutatii corpului, iar cand nu se mai apasa asupra ei, spuma revine incet la forma initiala.

De asemenea, se adapteaza temperaturii corpului, astfel incat in timpul somnului nu mai simtiti suprafata saltelei, in schimb aveti senzatia ca sunteti complet infasurati intr-un nor de confort.

Spuma vascoelastica, in combinatie cu un material dur, constituie baza ideal pentru dormit

Spuma cu memorie este in mod inerent prea moale pentru a fi adecvata confectionarii unei saltele exclusiv din acest material, astfel se adauga materiale mai dure pentru a oferi corpului suportul necesar si pentru a asigura pozitia ergonomica corecta a coloanei. Acest material este in general spuma Ecocell® flexibila si durabila.

Spuma vascoelastica este utilizata pentru 3 tipuri de saltea Dormeo

In gama Dormeo, exista 3 tipuri de saltea cu grosimi diferite ale stratului de spuma vascoelastica:
Un strat mai subtire, de 2 cm de spuma vascoelastica

  • Memory 2+12 are 2 cm de spuma vascoelastica ce se adauga deasupra unui strat de 12 cm de Ecocell® dur. Aceasta saltea de duritate medie este recomandata in special persoanelor care prefera o saltea putin mai dura sau sufera de probleme de spate.
  • Memory 2+12 Silver Plus are 2 cm de spuma vascoelastica ce se adauga deasupra unui strat de 12 cm de Ecocell® dur. Aceasta este o saltea de duritate medie, care are si un miez cu 3 zone, ce ofera un suport deosebit corpului: adaosul de fibre din argint contribuie la reglarea temperaturii si impiedica dezvoltarea bacteriilor.

Un strat mediu, de 4 cm de spuma vascoelastica

  • Pentru persoanele care doresc sa beneficieze de avantajele spumei vascoelastice adaugate saltelei lor actuale, am creat salteaua Dormeo Renew, o saltea suplimentara de 3,5 cm din spuma cu memorie. Aceasta spuma moale, cu husa subtire detasabila, confera un aspect reinnoit saltelelor dure sau uzate si va ofera toate avantajele dormitului pe spuma cu memorie. Pe langa salteaua suplimentara, primiti un cadou: o perna confectionata din spuma cu memorie!

Un strat foarte gros, de 6 cm de spuma vascoelastica

  • Memory 6+14 este o saltea de lux, ce are un strat de 6 cm de spuma cu memorie. Daca doriti sa beneficiati de avantajele tuturor proprietatilor acestui material, aceasta este salteaua ideala pentru dumneavoastra, deoarece va confera senzatia ca va rasfatati in confortul absolut, in timp ce stratul de 14 cm de Ecocell® asigura coloanei suportul corect. Salteaua Memory 6+14 este disponibila doar online.