CUMPĂRĂ DUPĂ CATEGORIE
Magazine
Club5*
0
0,00 LEI
Losd fsdf sd
Nu ai nici un produs in cos.

Cum să alegi salteaua potrivită - Ghid saltele

Te-ai întrebat vreodată cât timp petreci în pat? Îți vine să crezi sau nu, răspunsul e aproximativ o treime din viață!

V-ati intrebat vreodata cat timp petreceti in pat

În consecință, cu siguranță ești de acord este extrem de important să petreci acest timp dormind pe o saltea confortabilă, de calitate superioară.

Care sunt caracteristicile unei saltele de calitate superioară?

Dat fiind zi de zi suntem expuși numeroaselor situații stresante și tensionante, este foarte important ca în timpul nopții corpul se relaxeze și  se regenereze suficient.

Acest lucru se poate realiza doar cu ajutorul unei saltele care:

 • se adaptează perfect formei corpului fiecăruia,
 • oferă suportul necesar exact acolo unde corpul are nevoie,
 • nu apasă asupra punctelor de presiune,
 • favorizează circularea aerului și elimină umiditatea,
 • protejează contra acarienilor,
 • în general, asigură un nivel maxim de relaxare și satisfacție.

Cum aleg salteaua potrivită

Dar dacă o saltea nu corespunde standardelor de calitate sau este prea veche?

Într-o astfel de situație, mai devreme sau mai târziu vor apărea probleme cum ar fi:

 • insomnie,
 • iritabilitate,
 • lipsa concentrării,
 • rasucire și agitație în pat,
 • dureri ale coloanei vertebrale, ale zonei lombare și gâtului,
 • pe față se vor vedea rezultate privării de somn,
 • se vor forma riduri în jurul ochilor,
 • te trezești fără sa te simți revigora si odihnit.

Pe scurt, dacă nu dormi bine, rezultatele se vor face simțite întreaga zi. În general, nu poți compensa efectele privării de somn „recuperând” la sfarșitul săptămânii. Perioada totală petrecută dormind nu se poate considera ca fiind egală cu volumul unui somn bun de care corpul tău are nevoie.

După ce corpul a trecut printr-o perioadă îndelungată în care a fost privat de somn de calitate, vor aparea urmatoarele probleme:

 • randament scăzut și probleme legate de muncă ce rezultă drept consecință,
 • timp liber nesatisfăcător petrecut cu familia și prietenii,
 • apatie generală,
 • dificultate ridicată în desfășurarea activităților sportive,
 • acumularea kilogramelor și îmbătrânire rapidă
 • pe termen lung, conduce la un sentiment general de nemulțumire.

Știai asta?

Dacă te recunoști în descrierea de mai sus, probabil nu ai ales salteaua potrivită, sau salteaua ta este prea veche și trebuie schimbată. Iată cum facem diferența între o saltea adecvată și una necorespunzătoare.

Ce trebuie să iei în considerare atunci când alegi o saltea nouă

Alegerea unei saltele noi nu este o decizie atât de simplă. În ziua de astăzi, pe piață se găsește o gamă largă de tipuri diferite de saltele dintre care poți alege (cele mai moderne saltele, paturi cu apă, saltele confecționate din tipuri de spumă sau latex diferite), ale căror prețuri variază (nu întotdeauna în raport cu calitatea patului).

Înainte de a cumpăra o saltea nouă, îți recomandăm sa verifici dacă poți răspunde afirmativ urmatoarelor întrebări.

1. Salteaua va susține coloana vertebrală și alte părți ale corpului în mod adecvat?

O saltea bună oferă protecție împotriva problemelor coloanei vertebrale: în special împotriva problemelor din zona gâtului și zona lombară. De asemenea, trebuie să împiedice apariția durerilor și tensiunii în întregul corp.

Când alegi o saltea, asigură-te materialele din care este confecționată sunt suficient de elastice pentru a se adapta coloanei și corpului, pentru a le susține într-o poziție ergonomică adecvată.

Materialele alese cu atenție pentru realizarea saltelelor Dormeo îți susțin corpul în poziția adecvată, prevenind astfel durerile de spate, gât și șold. Poți alege dintre numeroase combinații de materiale mai dure sau mai moi, pentru a te asigura că ai o saltea ce oferă suportul adecvat într-o poziție benefică pentru sănătate în timpul somnului.

2. Salteaua se adaptează complet formei și greutății corpului tău (este anatomică și ortopedică)?

Pentru un somn bun, avem nevoie de o saltea ce ne oferă suportul corespunzător și, prin urmare, elimină presiunea exercitată asupra mușchilor și coloanei vertebrale.

Aceasta înseamnă  salteaua trebuie se poată adapta fiecărei părți a corpului, permițându-ți astfel să beneficiezi mai mult de un somn de calitate, deoarece nu te vei mai răsuci în pat încercând să găsești o poziție confortabilă. O saltea bună favorizează distribuirea uniformă a presiunii asupra corpului tău.

Saltelele Dormeo sunt extrem de confortabile și adaptate necesităților persoanelor moderne. Nucleul saltelelor este realizat din materialele cele mai bune, care se ajustează complet corpului în timpul somnului, pentru a nu fi supus niciunei tensiuni.

3. Salteaua este hipoalergenică (te protejeaza împotriva acarienilor, ciupercilor și bacteriilor)?

Numărul persoanelor ce suferă din cauza alergiilor este în continuă creștere. Una dintre cauzele alergiilor cele mai comune aflate în locuințele noastre sunt, fără îndoială, acarienii.

Locul principal unde se dezvolta acești microscopici monstruleți în locuințele noastre sunt salteaua din dormitor, deoarece aceasta le oferă condiții perfecte de înmulțire: căldură, umezeală și hrană.

Ultimule studii în domeniu au indicat faptul că o saltea veche de 2 ani conține aproximativ 2 milioane de acarieni, în viață sau nu. De fiecare dată când te răsucești pe saltea, creezi un nor de praf ce provoacă simptomele alergiilor (nas înfundat, strănut, lăcrimarea ochilor, etc.). Trebuie să alegi o saltea ce protejează contra acestor simptome.

Saltelele Dormeo îți protejează sănătatea contra acarienilor, bacteriilor și ciupercilordeoarece toate husele saltelelor sunt supuse procesului de tratare. Această procedură recunoscută la nivel global protejează țesătura de acarieni, bacterii și ciuperci. Saltelele Dormeo sunt, așadar, recomandate astmaticilor și alergicilor.

4. Salteaua are caracteristici legate de aerisire, ce asigură o foarte bună circulare a căldurii și aerului?

Corpul nostru elimină un volum mare de umiditate când dormim, așadar este extrem de important ca salteaua să poată regla căldura și umezeala. Nucleul saltelei trebuie să poată asigura capacitatea maximă de circulare a aerului pentru a ține sub control umiditatea și a evita umezeala. Corpul nostru trebuie să foloseasca energie suplimentară pentru a se încălzi în cazul saltelelor reci și umede; rezultatul acestui lucru este somnul neodihnitor.

Aerisirea excelentă constituie baza unui somn bun și a unei durate de utilizare îndelungate a saltelei. Materialele diferite folosite pentru confecționarea saltelelor Dormeo sunt extrem de aerisite și favorizează circularea aerului. Ecocell®, Talalay, Ultralatex … toate au proprietăți celulare unice ce permit aerului să circule liber și să elimine umiditatea în exces.

Astfel salteaua ta este uscată, permitandu-ți să te așezi pe o saltea proaspată seară de seară. Utilizarea unei somiere cu lamele este necesară pentru ca salteaua să aibă capacitate maximă de circulare a aerului, aceasta asigurând o bună aerisire a saltelei și îndepărtarea umidității în timpul somnului.

5. Salteaua este protejată contra prafului și acumularii electricității statice?

Atunci când alegi o saltea trebuie să iei în considerare dacă aceasta protejează contra acumulării prafului ce rezultă în urma electricității statice. Smogul electromagnetic este cauzat de diverse obiecte ce emit unde electromagnetice: televizoare, aparate radio, cabluri electrice, prize electrice. Materialele, având fibre de carbon întrețesute, împiedică pătrunderea undelor electromagnetice.

Husele celor mai multe saltele Dormeo sunt acoperite cu carbon (Resistat®), prin urmare împiedică acumularea electricității statice. Procesul de acoperire cu Resistat® previne producerea scânteilor neplăcute cauzate de electricitatea statică și acumularea prafului, protejând în același timp de acarieni.

6. Salteaua este ecologică (confecționată din materiale ce nu afectează sănătatea oamenilor și mediul înconjurător)?

Dezvoltarea materialelor moderne a generat o problemă suplimentară pentru mediul înconjurător, odată cu emiterea diverselor substanțe cu efect nociv asupra oamenilor. Prin urmare, cândalegi o saltea, este important să verifici dacă se garantează respectarea standardelor ecologice.

Saltelele Dormeo sunt realizate din materiale superioare din punct de vedere tehnologic și materiale ecologice, potrivite pentru reciclare. Îmbunătățim în mod constant și științific materialele pentru ca produsele noastre și confecționarea lor asigure un viitor mai curat pentru planeta noastră. Toate saltelele noastre poartă eticheta Oeko-Tex®, ce garantează îndeplinirea standardelor ecologice stricte din domeniul textil.

7. Distribuitorul oferă o garanție pentru mai mulți ani (care include și nucleul saltelei, nu doar husa)?

O garanție pentru nucleul saltelei te asigură  distribuitorul are obligația de a înlocui salteaua în cazul apariției vreunei deteriorări a nucleului. Deoarece 10 ani înseamnă foarte mult timp, distribuitorul trebuie să dispună de o dovadă solidă a faptului produsul vândut are calitatea potrivită pentru a putea oferi o astfel de garanție. O astfel de garanție constituie, desigur, o garanție a calității superioare a produsului.

Toate saltelele Dormeo au o garanție de mai mulți ani, ce se aplica nucleului, nu doar husei saltelei. Poți beneficia de o garanție de 6, 12 sau 15 ani pentru nucleul saltelei, în funcție de tipul saltelei iar husele saltelelor au o garanție de 1 până la 2 ani. Dacă remarci modificări nedorite în timpul perioadei de garanție, consultanții noștri te vor ajuta să rezolvi problemele sau vor înlocui salteaua cu una nouă, dacă este necesar.

8. Salteaua cu cel mai bun raport calitate/preț?

Înainte de a te decide asupra unei saltele, află care sunt caracteristicile acesteia și compară-le cu cele ale altei saltele din aceeași clasă. Vei observa  saltelele ce au caracteristici similare pot fi extrem de diferite sub aspectul prețului, în funcție de distribuitor sau de marcă, fără a avea neapărat legătură cu valoarea.

Dormeo s-a asigurat întotdeauna că între calitatea și prețul saltelelor noastre a existat un raport avantajos. Aceasta înseamnă ca oferim, la un preț rezonabil, saltele de calitate superioară, cu multe proprietăți superioare pe care multe alte saltele (mai scumpe) aflate pe piață nu le au.

9. Poți returna salteaua gratuit, dacă nu este potrivită pentru tine?

Se poate întâmplă deseori să alegi să cumperi o saltea disponibilă pe piața din România, pentru ca apoi  îți dai seama  nu se ridică la înălțimea așteptărilor tale în ceea ce privește confortul.

În consecință, este extrem de important ca distribuitorii să ofere o perioadă de probă gratuită pentru saltele. Aceasta înseamnă să ai posibilitatea să returnezi salteaua, gratuit, fără nicio explicație, în cazul în care constați în timpul perioadei de probă că nu este adecvată.

Dormeo îți oferă posibilitatea utilizării neîntrerupte a saltelei timp de 30 sau 60 de zile. Dacă o saltea Dormeo nu se ridică la înălțimea așteptărilor tale, ne-o poți returna: îți vom rambursa banii, fără nicio întrebare. (Nu se aplică saltelelor confecționate la comandă).

10. Distribuitorul vă oferă servicii complete – asistenșă și consultanță?

Alegerea corectă, problemele de livrare, termenii de plată, condițiile returnării produselor … toate acestea pot transforma cumpărarea unei saltele noi într-un adevărat coșmar dacă nu beneficiezi de serviciile adecvate puse la dispoziție la achiziționarea unei saltele.

Fă cumpărături în unitățile unde distribuitorul îți oferă servicii și produse utile: proceduri simple de comandă a produselor, termeni de plată acceptabili pentru clienți, livrare personală, condiții corespunzătoare de returnare a produselor, precum și furnizarea serviciilor de asistență și consultanță.

Dormeo își prețuieste clienții și pune accent pe satisfacția acestora. Saltelele pot fi achitate în rate, cu plată online sau plată la livrare.

Vă răspundem la întrebări și vă oferim consultanță, gratuit, la numărul de telefon 021 301 72 89.

Află care este salteaua care ți se potrivește răspunzând la doar 3 întrebări. Click aici.

Va ajutăm cu cea mai mare plăcere.

 

 

Produse recomandate