CUMPĂRĂ DUPĂ CATEGORIE
Magazine
Club5*
0
0,00 LEI
Losd fsdf sd
Nu ai nici un produs in cos.

Adevaruri si mituri despre spuma cu memorie

Cu siguranta ati auzit despre spuma vascoelastica. Probabil cel mai adesea in legatura cu saltelele cu spuma de memorie. Daca sunteti sceptici in ceea ce priveste proprietatile spumei vascoelastice, cititi cateva dintre adevarurile si miturile care circula in legatura cu acest material inovator. Veti fi surprinsi.

Spuma vascoelastica sau popular spuma cu memorie este un material modern, superior din punct de vedere tehnologic, realizat din spuma poliuretanica moale. Spuma vascoelastica este, asadar, un material artificial, dar care are numeroase avantaje pe care materialele naturale nu le au. Este cat se poate de adevarat ca natura nu poate produce un material care sa aiba toate caracteristicile spumei vascoelastice.

Cele 8 caracteristici ale spumei cu memorie, ce au condus la raspandirea sa in intreaga lume si la cucerirea dormitoarelor a milioane de oameni Datorita caracteristicilor unice ale spumei vascoelastice, a devenit un material extrem de popular in productia saltelelor si pernelor, dat fiind ca niciun alt material nu poate egala caracteristicile spumei cu memorie:

  • structura deschisa, aerisita, permite evaporarea umezelii si reglarea termica,
  • structura durabila elastica permite utilizarea prelungita, fara nicio modificare a proprietatilor,
  • rezistenta la presiune,
  • este extrem de flexibila, ceea ce asigura alinierea adecvata a corpului,
  • nu constituie un mediu propice pentru dezvoltarea acarienilor si bacteriilor,
  • sustine corpul in mod adecvat si confera senzatia de imponderabilitate,
  • nu exercita niciun fel de apasare asupra punctelor de presiune ale corpului, ci se adapteaza in functie de acestea,
  • este un material usor, fiind astfel un material usor de folosit.

Spuma cu memorie imbunatateste semnificativ calitatea somnului si a vietii

Unora le place spuma vascoelastica, altora nu – in definitiv oamenii sunt diferiti, prin urmare este imposibil sa se afirme ca spuma vascoelastica se potriveste oricui. Dar se poate afirma cu siguranta ca cele mai multe persoane care dorm pe saltele din spuma vascoelastica cateva zile declara: Am dormit extraordinar de bine de cand dorm pe salteaua cu spuma de memorie. Sa vedem care este motivul.

Unele adevaruri simple despre spuma cu memorie

1. Spuma vascoelastica se adapteaza corpului, fara a exercita presiune in timpul somnului

Multi utilizatori ai spumei cu memorie confirma ca dormitul pe o saltea din spuma vascoelastica amelioreaza durerile, in special durerile de spate, sold, gat si umeri.

Durerile resimtite in aceste zone ale corpului sunt reduse deoarece spuma cu memorie este sensibila la temperatura si greutate, reducand in consecinta presiunea exact in acele puncte pe care in mod obisnuit se apasa cel mai tare atunci cand suntem intinsi pe o saltea sau perna in timpul somnului. Multe persoane au declarat ca durerile lombare s-au ameliorat de cand dorm pe o saltea cu spuma cu memorie.

2. Spuma vascoelastica elimina miscarile generate de partenerul dumneavoastra care se rasuceste in pat.

Saltelele din spuma cu memorie sunt ideale pentru paturile duble sau pentru orice pat in care dorm doua persoane. In cazul unei saltele traditionale, puteti simti fiecare miscare a partenerului care se rasuceste in pat; spuma cu memorie atenueaza miscarile atat de bine, ca nici nu le simtiti.

3. Mai putine alergii – un somn mai bun

Multi utilizatori ai saltelelor cu spuma cu memorie afirma ca au suferit mult mai putine crize alergice de cand dorm pe o saltea cu spuma vascoelastica. Dat fiind ca acarienilor nu le plac materialele artificiale, nu se dezvolta in acest tip de saltele – ceea ce poate duce la disparitia unei cauze a crizelor alergice.

4. Spuma vascoelastica este accesibila

Utilizatorii saltelelor si pernelor cu spuma cu memorie apreciaza in mod deosebit acest material, deoarece este accesibil si are o durata de utilizare lunga.

Si in final, miturile cele mai comune despre spuma cu memorie

Datorita utilizarii sale pe scara larga, spuma cu memorie constituie un subiect de discutie frecvent pe forum-uri si diverse site-uri de internet. Sa vedem care sunt obiectiile principale si sa oferim solutii pentru unele probleme, adica, daca se pot numi probleme!

1. Din cauza sensibilitatii la temperatura, transpirati mai mult in cazul spumei cu memorie. Fals!

Sensibilitatea sa la temperatura este unul din avantajele considerabile ale spumei cu memorie, caci datorita acestei proprietati spuma „se topeste” efectiv pe corp (precum ceara pe o plita). Spuma cu memorie absoarbe temperatura corpului si se mentine calda atat timp cat stati intinsi pe saltea, apoi redevine rece si dura.

Caldura si confortabilitatea spumei cu memorie este un avantaj in timpul iernii, dar se poate considera ca provoaca transpiratia excesiva vara. Cu toate acestea, structura celulara special a spumei vascoelastice favorizeaza o buna aerisire, astfel ca de cele mai multe cauza transpiratiei este alta.
Multe persoane folosesc aceeasi plapuma intregul an, desi este prea calduroasa pentru a o folosi vara. Inlocuiti plapuma cu o patura subtire, astfel transpiratia excesiva va disparea.

2. Spuma cu memorie are un miros specific, nu-i asa? Adevarat – dar doar pentru cateva zile.

Spuma cu memorie emite un miros specific, care este neplacut pentru multe persoane. La fel de adevarat este faptul ca mirosul dispare repede, mai ales daca aerisiti dormitorul dupa montarea noii perne/saltele. Astfel, mirosul nu va ramane in camera, disparand complet in cateva zile.

3. Dureaza mult sa va obisnuiti cu spuma cu memorie. Partial adevarat.

Persoanele care au dormit dintotdeauna pe o saltea clasica pe arcuri inainte de a cumpara salteaua cu spuma cu memorie, se pot confrunta cu multe probleme in perioada de adaptare.

Multi utilizatori se plang ca salteaua este prea moale/dura, ca dimineata resimt dureri peste tot, dar este interesant ca dupa cateva zile parerea lor este complet schimbata. Corpul are nevoie de putin timp pentru a se obisnui cu noua saltea si cu materialele din care este confectionata; prin urmare, vor trece cateva zile inainte sa va bucurati de confortul perfect. Acelasi lucru este valabil in cazul pernelor cu spuma vascoelastica. Dar va asiguram ca merita asteptarea, caci dormitul pe spuma vascoelastica constituie o experienta prin care trebuie sa treceti dumneavoastra insiva.

4. Nu mai pot dormi pe alte saltele dupa ce am dormit pe spuma vascoelastica. Adevarat!

Utilizatorii multumiti ai saltelelor si pernelor din spuma cu memorie afirma deseori ca este dificil sa adoarma pe saltele/perne neconfectionate din spuma vascoelastica (de exemplu, la hotel). Acest lucru este, cu siguranta, adevarat. Confortul oferit de spuma cu memorie nu poate fi asigurat de niciun alt material. Asadar, va sugeram sa luati salteaua sau perna cu dumneavoastra, daca este posibil – daca aveti un topper Dormeo Renew sau o perna Dormeo Memosan, o puteti lua cu dumneavoastra la capatul pamantului.