CUMPĂRĂ DUPĂ CATEGORIE
Magazine
Club5*
0
0,00 LEI
Losd fsdf sd
Nu ai nici un produs in cos.

Cum să alegi perna potrivită?

Când trebuie să alegem o perna nouă, deseori avem o dilemă, deoarece pe piață există o gamă uriașă de perne și toate au același scop: să ofere utilizatorului susținere și confort în timpul somnului. Dar cea care ți se potrivește ție trebuie să îndeplinească anumite condiții.

Cand trebuie sa alegem o perna noua

Când trebuie să alegem o perna nouă, deseori avem o dilemă, deoarece există o gamă uriașă de perne și toate au același scop: să îți ofere susținere și confort în timpul somnului.

pernă corespunzătoare trebuie să îndeplinească mai multe condiții pentru a-ți putea oferi un somn cu adevărat liniștitor și sănătos:

 

 • trebuie să îți susțină coloana vertebrală în poziția naturală;
 • trebuie să îți asigure susținere în poziția preferată de somn;
 • în cazul în care suferi de alergii, trebuie să fie rezistentă la acarieni și să fie confecționată din materiale hipoalergenice;
 • trebuie să fie confortabilă și flexibilă.

Poți alege perna potrivită luând în considerare următoarele:

 1. forma pernei
 2. poziția de dormit
 3. tipul umpluturii
 4. problemele medicale

Alegerea unei perne în funcție de forma acesteia

Primul lucru pe care trebuie să îl ai în vedere la alegerea unei perne este forma acesteia, adică dacă dorești sau ai nevoie de o pernă anatomică sau una clasică. Forma unei perne anatomice se adaptează formei corpului, adică a capului, gâtului și umerilor.

Perna anatomică este  potrivită pentru cei care dorm pe o parte și pe spate.

Pernele anatomice de la Dormeo oferă un suport excelent și o bună relaxare a mușchilor pentru toți cei care se plâng de dureri de gât, spate sau umeri. Suprafața curbată ergonomic este ideală pentru cei cu umeri medii sau lați.

 • perna anantomică Memosan triplustrat, realizată din 2 straturi de spumă cu memorie și un strat de Ecocell®, ce se poate ajusta pentru a se potrivi fiecărui utilizator
 • Perna Air + Smart cu tehnologia Octaspring® este concepută pentru a se adapta oricărei poziții de dormit. Design 2 în 1, clasică și anatomică. Îi poți regla individual înălțimea pernei în funcție de nevoile tale
 • Perna anatomică Renew Natura realizată din spumă de memorie, se adaptează perfect conturului capului și gâtului. Captușeala respirabilă este hipoalergenică și asigură o absorbție excelentă a umezelii. 

Dacă preferi pernele clasice poți găsi perna potrivită în selecția noastră de perne clasice cu fulgi de spumă cu memorie, microfibră și chiar adaos de Aloe Vera

Cum să alegi perna în funcție de poziția în care dormi

Preferi să dormi pe burtă

Dacă preferi să dormi pe burtă, ai nevoie de o pernă moale, joasă, astfel încât coloana să fie susținută în poziția sa naturală. Așadar, optează pentru o pernă joasă, plată, umplută cu mătase sau microfibre, care se adaptează greutății tale.

Îți recomandăm:

Preferi să dormi pe spate

Persoanele care dorm pe spate au nevoie de o pernă înaltă, de duritate medie și cu forma anatomică. Perna trebuie să îți mențină coloana în poziția naturală curbată și să îți susțină umerii și gâtul în mod corespunzător în timpul somnului. Dacă sforăi când dormi află că există și perne antisforăit.

Îți recomandăm:

 • Perna cu efect răcoritor - aceasta are 2 părți diferite dintre care poți alege - fie suportul spumei cu memorie fie moliciunea unei perne tradiționale. 

Dormi mai bine pe o parte

Dacă preferi să dormi pe o parte, ai nevoie de o pernă mai înaltă, mai dură, cu forma anatomică, ce va susține corpul în poziția corectă. Când dormi pe o parte este important ca perna să ofere capului suportul complet, astfel poți alege o pernă flexibilă ce va asigura susținerea adecvată necesară capului, gâtului și umerilor.

Îți recomandăm:

 • perna clasică OneZip, reglabilă din fermoar, oferă cel mai bun somn în fiecare seară. Prin deschiderea sau închiderea fermoarelor din capetele pernei, poți ajusta înălțimea și fermitatea acesteia, pentru perna perfectă oricărui tip de somn.

Poți dormi în mai multe poziții

Dacă îți schimbi frecvent poziția în timpul somnului, ai nevoie de o pernă flexibilă, ce îți permite să dormi bine pe o parte, pe burtă și pe spate. Alege o pernă de duritate și înălțime medii, cu umplutură solidă și flexibilă.

Îți recomandăm:

 • perna anantomică Memosan triplustrat, realizată din 2 straturi de spumă cu memorie și un strat de Ecocell®, ce se poate ajusta pentru a se potrivi fiecărui utilizator
 • Perna Air + Smart cu tehnologia Octaspring® este concepută pentru a se adapta oricărei poziții de dormit. Design 2 în 1, clasică și anatomică. Îi poți regla individual înălțimea pernei în funcție de nevoile tale
 • Perna Siena MF cu fulgi din spumă cu memorie ce poate fi personalizată prin reglarea înălțimii și a fermității

Alegerea unei perne în funcție de problemele de sănătate

Alegerea pernei potrivite poate contribui la ameliorarea problemelor de sănătate. Cere opinia unui specialist, medic. În cele ce urmează îți oferim câteva sfaturi generale pentru cele mai frecvente probleme cu care se confruntă cei care aleg pernele Dormeo.

Alergiile la acarieni

Persoanele alergice la acarieni trebuie să evite pernele umplute cu material în care acarienii tind să se dezvolte (de exemplu, puful de gâșcă). Alege perne umplute cu  microfibre Wellsleep® asemănătoare pufului de gâșcă sau cu spumă cu memorie.

 

 

Durerile de gât

Durerile de gât au mai multe cauze, iar una dintre acestea este cu siguranță dormitul pe o pernă sau pe o saltea necorespunzătoare, sau dormitul într-o poziție inadecvată.

Dacă dormi pe burtă și ai dureri de gât dimineața, cel mai probabil dormitul pe burtă provoacă probleme mușchilor gâtului. Încearcă să schimbi poziția în care dormi și să să folosiești o pernă cu forma anatomică

Nu știi încă ce ți se potrivește? Află care este perna ta pereche aici.