Club5*
0
0,00 LEI
Losd fsdf sd
Nu ai nici un produs in cos.

Ghid: cum să alegi salteaua potrivită?

Există trei tipuri comune de saltele: cu arcuri, din spumă și ajustabile. Nu există vreun material „potrivit” pentru toată lumea, dar, în general, pozițiile de somn laterale au nevoie de o saltea mai moale, cele pe burtă au nevoie de una fermă, iar somnul pe spate se încadrează undeva între ele. Dincolo de tipurile de saltele și fermitate, va trebui să te gândești la mai mulți factori.

Există trei tipuri comune de saltele: cu arcuri, din spumă și ajustabile. Nu există vreun material „potrivit” pentru toată lumea, dar, în general, pozițiile de somn laterale au nevoie de o saltea mai moale, cele pe burtă au nevoie de una fermă, iar somnul pe spate se încadrează undeva între ele. Dincolo de tipurile de saltele și fermitate, va trebui să te gândești la mai mulți factori.

 

De unde ne cumpărăm salteaua?

Cumpără din magazin dacă..

Mergi pe traseul tradițional Și vrei să vezi și să testezi o varietate mai mare înainte de a cumpăra. Dezavantajul este că poate deveni copleșitor și este mai greu să compari prețurile pentru a ști dacă obții o ofertă bună. O mare greșeală este să grăbești decizia, testând rapid multe saltele diferite pentru a o găsi pe cea potrivită ție. Dacă investeși într-o saltea, acordă timp pentru a decide (cel puțin 10 minute) și asigură-te că te simți confortabil pe ea.

Cumpără online dacă..

Aceste saltele ajung, în general, într-o cutie la ușa ta în câteva zile și includ o garanție de returnare a banilor (în cazul în care pur și simplu nu îți place salteaua), deci e un risc minim. În plus, poți cumpăra de acasă. Pe un site dedicat saltelelor poți chiar  să-ți configurezi salteaua singur. Însă, cel mai mare avantaj e că online îți poți aloca tot timpul de care ai nevoie pentru a delibera, a te documenta, a compara și a opta pentru cea mai bună saltea. Cel mai important este să fii sigur ce îți dorești de la salteaua ideală!

 

Cum alegi salteaua perfectă?

De la stilul de somn până la negocierea cu partenerul cu care, bineînțeles, împarți patul, iată ce să cauți în funcție de nevoile tale:

Dacă preferi un pat cu elasticitate...

Saltelele tradiționale cu arcuri oferă într-adevăr un sentiment familiar și pot fi mai ferme. Arcurile interconectate sunt extra-durabile, dar arcurile individuale „cu buzunare”, împachetate fiecare cu țesături, reduc efectul de ondulare care se întâmplă atunci când cineva de pe o parte a patului se mișcă.

Sfatul Dormeo: Alege din gama de Saltele cu Arcuri

Daca preferi o bază fermă...

Opțiunile din spumă cu memorie oferă o reducere a presiunii pe suprafața de somn. Pentru a determina calitatea, verifică densitatea și grosimea spumei, care va determina cât de adânc te vei scufunda. Saltelele mai noi folosesc, în general, mai multe straturi diferite de spumă, cu cele mai grele pe partea inferioară pentru sprijin și straturi mai ușoare, reci, în partea de sus pentru confort.

Sfatul Dormeo: Salteaua Aloe Vera

Dacă preferi un pat moale și pufos...

Atunci, nu te lăsa păcălit de o căptușeală cu aspect gros, deoarece se poate comprima în timp. Este mai bine, deci, să alegi o saltea cu fermitate medie, mai trainică, precum cele cu arcuri, bine matlasată și apoi să o acoperi cu un topper pentru saltele, care de fapt este secretul suprafețelor de somn moi și pufoase.

Sfatul Dormeo: Salteaua Air+ Comfort și Topper Memosan Ultimo Roll Up 5+2 

Dacă preferințele tale de fermitate a suprafeței de somn nu se potrivesc cu cele ale partenerului, sau dacă îți place să alternezi fermitatea saltelei...

Atunci trebuie să luați amândoi aceasta decizie, și cea mai potrivită ar fi o Saltea cu Aer, ajustabilă pe diverse niveluri de confort.

Sfatul Dormeo: Salteaua Air+Select  

Dacă dormi pe o parte...

Vei dori o suprafață care să sprijine greutatea corporală și să se conformeze formei tale. Arcurile pot avea mai multă susținere decât unele saltele din spumă sau latex, dar o saltea din spumă moale sau una cu puncte de eliberare a presiunii, încorporate în zona umerilor și a șoldurilor poate funcționa și pentru pozițiile de somn laterale.

Sfatul Dormeo: Salteaua Ergo Comfort și Salteaua Air+Select 

Dacă dormi pe burtă...

Ultimul lucru pe care îl vrei este o spumă cu memorie moale - te-ai simți sufocat! În schimb, un pat mai ferm va oferi cel mai bun suport. Ia în considerare o spumă fermă, o saltea densă sau o saltea plină de aer. Ai de unde alege!

Sfatul Dormeo: Salteaua Siena  sau Alege din întreaga gamă de saltele ferme cu spumă sau aer

Dacă dormi pe spate...

Vei dori ceva combinat - o suprafață care să te susțină, dar care să se lase puțin în unele zone astfel încât coloana vertebrală să fie menținută într-o aliniere sănătoasă. Vei găsi fericirea cu oricare dintre tipurile de saltele, așa că pur și simplu trebuie să testezi pentru a vedea ce îți este cel mai potrivit.

Sfatul Dormeo: Alege din gama de saltele cu fermitate medie 

Dacă partenerul tău are un somn activ și se mișcă noaptea...

Atunci trebuie să iei în calcul o saltea cu arcuri împachetate, sau o saltea cu arcuri la interior și spumă cu memorie sau latex la exterior, care asigură zero transfer de greutate ceea ce înseamnă că împiedică transferul mișcării dintr-o parte a patului în alta.

Sfatul Dormeo: Salteaua iMemory Plus 

Dacă noaptea îți este cald...

În mod categoric, spuma sau latexul pot menține căldura corporală, mai ales dacă salteaua este foarte moale și practic mare parte din corpul tău se scufundă în ea. Tehnologiile mai noi ajută cu adevărat la ameliorarea acestei probleme și poți accesoriza patul cu toppere și cearceafuri care au proprietăți de răcire. Însă , cel mai bine e să alegi o saltea cu materiale naturale și o fermitate medie sau mai mare.

Sfatul Dormeo: Salteaua Fresh Prima  sau  Salteaua Siena

Dacă ai alergii...

Spuma și latexul sunt ambele antibacteriene și rezistente la acarieni sau mucegai. Ideal ar fi să nu includă arcuri la interior, fiindcă e mult mai probabil ca acarienii și factorii alergeni să pornească de acolo. Dacă preferi totuși susținerea arcurilor împachetate cu spumă sau latex la exterior, ai grijă să folosesti și o husă de saltea potrivită, care să țină poțențialii alergeni la distanță.

Sfatul Dormeo: Salteaua Aloe Vera Plus  și  Salteaua iMemory Silver 

Dacă ai dureri de spate...

Spuma cu memorie și / sau latexul sunt cele mai potrivite suprafețe de dormit pentru cei cu dureri de spate, deoarece se mulează perfect pe corp pentru susținere în toate zonele și chiar susținere personalizată pe mai multe zone ale corpului.

Sfatul Dormeo: Salteaua Ergo Comfort 

Dacă pur și simplu nu te poi decide dintre toate tipurile...

Atunci cel mai bine alegi o saltea hibrid, care combină flotabilitatea unui interior din arcuri cu izolarea în mișcare a spumei cu memorie de la suprafață. Este opțiunea cea mai bună care poate rezolva multe dispute între parteneri și stiluri de somn.

Sfatul Dormeo: Salteaua Air+ Comfort 

Dacă vrei un răsfăt de 5 stele pe o saltea de calitate superioara.....

Alege o saltea din latex este potrivită pentru orice persoană, indiferent de forma corpului, de poziția de dormit sau de greutate. Stratul din latex oferă elasticitate naturală. De îndată ce te așezi pe saltea, vei avea senzația că te scufunzi încet, senzație urmată ulterior de un sentiment de susținere totală.

Sfatul Dormeo: Salteaua Lux  

 

Când și cum este recomandat să schimbi salteaua?

Saltelele au o durată de viață între 10 și 15 ani, ca regulă generală. Un termen mai lung de garanție nu înseamnă neaparat o durată de viață mai mare a saltelei. Ceea ce poți și trebuie să faci pentru a folosi o saltea cât mai mult și corect este să o acoperi cu husă de protecție, înainte de cearceaf. Astfel, te asiguri că salteaua este protejată de praf, pete și umezeală, mai mult timp. Citește mai multe despre cum să alegi cea mai potrivită husă de protecție pentru salteaua ta, aici.

Momentul potrivit pentru schimbarea saltelei ar trebui să fie atunci când apar primele semne, cum ar fi:

- daca ai început să ai dureri de spate dimineața,

- dacă suprafața saltelei nu mai este netedă și au apărut gâlme,

- dacă dormi mai bine pe alte saltele, cum ar fi la hotel.

Astfel de semne ar trebui să te direcționeze la cumpărături către un magazin specializat! Te invităm pe www.dormeo.ro unde vei găsi o gamă largă de saltele, toppere, perne, pături, seturi de așternut și multe altele.

Produse recomandate