tooltip after the triger
tooltip after the triger

Un consultant este pregatit sa raspunda intrebarilor tale legate de produsele care te intereseaza. In plus, te poate ajuta sa navighezi pe site si iti poate acorda asistenta la cumparaturi.

Te rugam sa iti treci numarul de telefon mai jos si te sunam imediat!Apelul nu te costa nimic!

 Suna-ma!
x
DormeoAsistenta telefonica GRATUITA

Cauta
021 301 72 89
Sanatate
E-book gratuit

despre somn, sanatate, frumusete...

Aboneaza-te acum si vei primi saptamanal:
Articole scrise de specialisti, informatii utile, sfaturi despre un somn sanatos, trucuri si diete pentru slabit, relatii si sex. Beneficiezi de oferte create in exclusivitate pentru abonati.
Protectia datelor este 100% garantata
Ne gasesti pe facebook

Produse similare:

5 Secrete ale zapezii

5 Secrete ale zapezii

Simbol al iernii, indragita de copii, temuta de soferi si de persoanele cu probleme de sanatate, zapada este - putem spune - un rau necesar. Unul care, ce-i drept, se poate transforma intr-o problema serioasa atunci cand ne surprinde prin cantitatea foarte ridicata cazuta intr-un interval scurt de timp.

De ce este zapada necesara, atata vreme cat in tarile cu clima calda lipsa acesteia nu aduce niciun dezavantaj concret?
In zonele cu clima temperata si subpolara, unde gerul este un fenomen frecvent pe timpul iernii, zapada formeaza un strat protector cu o buna capacitate de izolare (datorita aerului din componenta sa). Acest strat ocroteste semintele si plantele, ferindu-le de inghet si permitandu-le sa reziste intr-o proportie mai ridicata pana cand caldura primaverii dezmorteste campurile.

De asemenea, topirea zapezii asigura plantelor apa atat de necesara in primaverile cu debut secetos.

Care este limita zapezilor vesnice?
De fapt, intrebarea corecta ar fi “Care sunt limitele zapezilor vesnice?” sau, si mai bine, “Care este intervalul de altitudini de la care incep zapezile vesnice?”
In zona temperata, zapezile vesnice incep de la altitudini cuprinse intre 2.575 si 2.700 de metri, pe cand in cea Ecuatoriala acestea nu coboara mai jos de 5.000 de metri (Kilimanjaro).
Incalzirea globala, cauzata de poluare, conduce la cresterea lenta, dar sigura a limitelor zapezilor vesnice.

Ce inseamna, la propriu, “usor ca un fulg de nea”?
Masa unui fulg de zapada poate sa varieze de la sub 0,001 grame pana la peste 0,01 grame. Astfel, 1 gram de zapada se formeaza, de obicei, din sute sau mii de fulgi.

De ce este zapada alba?
Alcatuita din gheata incolora, zapada apare alba ca urmare a numarului mare de cristale din care este formata. Acestea reflecta intreg spectrul radiatiei solare vizibile care, in ansamblul sau, da culoarea alb. Inainte de rasaritul Soarelui, zapada poate sa apara de un roz metalic, cu umbre azurii. In timpul zilelor insorite are sclipiri aurii, iar seara tente de violet.

Este zapada buna de consumat in caz de deshidratare?
Zapada curata, da. Daca starea de deshidratare a persoanei aflate in pericol este probabil sa aiba consecinte mai grave decat scaderea temperaturii corporale cauzate de consumul direct de zapada (cu alte cuvinte, persoana respectiva este foarte deshidratata si nu sufera de hipotermie severa), consumul lent de zapada este indicat.

Urmariti-ne pe
SOCIAL MEDIA
E-mail
NEWSLETTER

Aboneaza-te acum si vei primi oferte create in exclusivitate pentru abonati.

Dormeo, Studio Moderna Romania, Bd. Iuliu Maniu, Nr.7, Corp A, Et.4, Sector 6 - Bucuresti, Romania, Capital social 16.706 lei, J40/12581/2002, CUI RO 15065733, operator de date cu caracter personal 327 ; ANPC